Почетна / Градина / Вести / Важен совет за растенијата кои ги чувате дома

Важен совет за растенијата кои ги чувате дома

Многу растенија, кои се наоѓаат во темните зимски живеалишта, при пораст на температурата почнуваат да се развиваат. Нивните стебла се издолжени и слаби и се речиси лишени од лисјата.

Затоа сега ви препорачуваме да ги подрежете слабите гранчиња приближно до една третина, откако на секое гранче оставите не помалку од едно венечно ливче. Потоа ставете го растението во светла просторија на температура од 10 до 15 степени.

Растот на растението ќе продолжи, и стеблата ќе бидат уште посилни. Повисоката температура во просторијата е непожелна.

Ако е потребно пресадување, направете го тоа.

Види

По 2 години разделба, се онесвести од радост! Погледнете зошто кучето е најдобар пријател на човекот

Мудрите луѓе рекле дека најдобар пријател на човекот е кучето. Видеото, кое ќе ви го …