Почетна / Градина / Уловен најтешкиот балкански рис во Маврово: Погледнете за каков „ѕвер“ се работи

Уловен најтешкиот балкански рис во Маврово: Погледнете за каков „ѕвер“ се работи

Мавровскиот рис беше уловен викендов во близина на селото Сенце во националниот парк Маврово, со помош на камерите во паркот во текот на изминатите шест години. Рисот е тежок 27 килограми, а во моментот тој треба да добие и име!

Фановите на страницата „Balkan Lynx“ на „Фејсбук“ имаат можат да гласаат за следните предлог имиња: Бистри, Филип, Јован, Мујо, Сенко и Вир.

 

 

Види

Природни реткости – пештерски пајаци

Поради недостиг на светлина ниските температури и преголемата влажност, пештерите изгледаат “испразнети” од живот, но …