Почетна / Градина / Вести / Цвеќето во пелени – идеална заштеда на вода

Цвеќето во пелени – идеална заштеда на вода

Можеби звучи лудо, но доколку сакате да заштедите вода за цвеќето, тогаш замотајте го во пелени. Доколку се  решите на ваков чекор тогаш треба да:

– ископајте поширока дупка (за пресадување во саксија, а тоа подразбира еден број поголем од потребното) и во неа ставете детска пелена. Не памучна, туку некоја која има добра апсорпција. Ставете слој земја во неа, па потоа ставете го растението.

На овој начин кога растението се полее, дел од водата оди во резервоарот, во овој случај бебешката пелена. Така влагата ќе остане подолго, па дури и во овие тропски денови и ноќи.

Секако пелената треба да биде нова и чиста, а не искористена!

Види

По 2 години разделба, се онесвести од радост! Погледнете зошто кучето е најдобар пријател на човекот

Мудрите луѓе рекле дека најдобар пријател на човекот е кучето. Видеото, кое ќе ви го …