Почетна / Градина / Вести / Црвената роза е симбол на страсната љубов

Црвената роза е симбол на страсната љубов

Црвената роза е симбол на страсната љубов. Класичниот букет со црвени рози, пејзажен во кружна форма ги дополнува “зборовите” на срцето. Најпреферирана боја на рози се црвените, розовите и кремастите.

Розовите рози со форма на бисер исто така се совршен подарок за израз на љубов. Ако сакате да бидете оригинални во својот избор, дадете букет од миксови рози.

Срцата од цвеќиња оригинално и недвосмислено значат сила на искрените чувства. Најчести се срцата од црвени рози и холандско зеленило.

Срцата од Гербер не отстапуваат на никаков начин на оние од рози, уште повеќе што ја задржуваат својата свежина за долго време.

Букет, придружуван со мече, чоколадо или шампањ со две чаши, го претвора во траен романтичен спомен од Денот на вљубените.

За максимално влијателен ефект искористете од понудените услуги за испорака, од продавниците за цвеќиња.

Види

Откриени нови видови цвеќиња досега непознати за ботаничарите и целиот свет

Локалните ботаничари открија ново растение кое е уникатно. Растението, наречена Shealy’s Saxifrage, е пронајдена во …