19.08.2022
Почетна / Градина / Вести / Трик што секоја жена мора да го знае: Ставете листови зелка на градите и спијте со нив! Еве што ќе се случи!

Трик што секоја жена мора да го знае: Ставете листови зелка на градите и спијте со нив! Еве што ќе се случи!

Жените од многу одамна користеле разни трикови за да бидат поубави, поздрави и попривлечни на спротивниот пол.

Спасот најчесто го наоѓаат во билките а сведоци сме дека и ден денес даваат најдобар ефект сите производи кои се на природна база.

Меѓу состојките кои жените најчесто ги користат за здравјето и убавината се лимонот, ѓумбирот, маслиновото масло и зелката, а пред многу векови било откриено едно необично својство на обичните листови од зелката.

Поточно, жените кои дојат и имаат проблеми со маститис (болка во градите и оток поради воспаление) го решаваат овој проблем многу лесно – само го ставаат листот од зелката на самата дојка и спијат со него!

Зелката има моќ да ги привлече отоците и да ја елиминира болката, па затоа се препорачува и кај различни повреди.

Оваа техника е толку моќна што една швајцарска болница ја користи наместо лекови.

Види

За лекување на карцином помага црн боз

Црниот боз е исклучително корисно растение. Растението црн боз има кичесто жолто-бела боја и цвета …