05.07.2022
Почетна / Градина / Вести / Три производи кои се сметаат за корисни, но можат да убијат

Три производи кои се сметаат за корисни, но можат да убијат

Конзервирани домати

Самите домати, кои се одличен извор на ликопен, го зајакнуваат имунолошкиот систем, и се безопасни. Но ова не е така за лименките во кои се содржи бифенол А, што може да предизвика хормонална нерамнотежа.

Риба

При изборот на риба, експертите препорачуваат да бидете многу внимателни – може да содржи жива. И кога одгледуваат лосос, многу рибници не користат антибиотици.

Ориз

Нутриционистите ве советуваат да се откажете од редовната потрошувачка на ориз: излупениот ориз нема скоро никакви хранливи материи, и арсенот може да биде присутен таму.

Види

На која позиција треба да бидaт цвеќињата поставени во домот

Саксиите со цвеќе секогаш треба да бидат сместени во простории каде ќе имаат поволни услови …