07.12.2023
Почетна / Градина / Вести / Три плодови што на човекот му даваат енергија

Три плодови што на човекот му даваат енергија

Овој рецепт доаѓа од антиката и се пренесувал од генерација на генерација. Во што се состои тајната на тројната витаминозна бомба? Ова сушено овошје овозможува обновување на меките ткива на меѓупршлените дискови.

Редовното консумирање овозможува да се подобри одржливоста и флексибилноста на ‘рбетот, без болни манипулации и лекови.

Важно е да се знае дека индивидуалните квалитети на трите плодови немаат иста лековита сила која се поседува заедно во комплет. Затоа само нивната правилна пропорционална распределба дава здрав ефект. Не на последно место, оваа овошна комбинација влијае поволно на машката полова моќ и женското либидо. Во што се состои силата на секој еден од овие плодови:

Види

Дуњата е симбол на среќа и љубов – Таа е витаминска бомба што има многу лековити својства

Дуњата (Cydonia oblonga) е единствениот вид од родот Cydonia. Таа е дрво, високо од 4 …