05.07.2022
Почетна / Градина / Вести / Три плодови кои на човекот му даваат енергија

Три плодови кои на човекот му даваат енергија

Слива

Тинктура од сушени сливи е исклучително корисна за бубрезите и црниот дроб. Тие се ефикасни при лекување на ревматизам и атеросклероза. Високата содржина на витамин К, ги зајакнува крвните садови, ја нормализира работата на срцевиот мускул, позитивно влијае на нервниот систем. Сливите се добар извор на диетални влакна и сорбитол, што ги прави одличен лек против запек и хемороиди. Последните истражувања кај постменопаузалните жени покажуваат дека потрошувачката на сливи е поврзана со зголемување на коскената минерална густина, што е добра превенција против развојот на остеопорозата.

Види

На која позиција треба да бидaт цвеќињата поставени во домот

Саксиите со цвеќе секогаш треба да бидат сместени во простории каде ќе имаат поволни услови …