05.07.2022
Почетна / Градина / Вести / Три плодови кои на човекот му даваат енергија

Три плодови кои на човекот му даваат енергија

Кајсија

Сушените кајсии се незаменлив нормализатор на работата на кардиоваскуларниот систем. Кајсијата содржи мноштво вредни витамини K, P, Fe, Ca, витамин B5 и каротин. Железото е важен елемент во борбата против анемијата. Секојдневното консумирање на сушени кајсии помага во производството на хемоглобинот, кој може да биде корисен за жените при проблеми со месечниот циклус. Сушени кајсии се богати со фитохемикалии, кои помагаат за спречување на кардиоваскуларните болести, намалување на нивото на лошиот холестерол и заштитата од рак. Кајсиите содржат витамин А, кој го подобрува видот.

Види

На која позиција треба да бидaт цвеќињата поставени во домот

Саксиите со цвеќе секогаш треба да бидат сместени во простории каде ќе имаат поволни услови …