18.08.2022
Почетна / Градина / Вести / Топ 3 најсмртоносни растенија на планетата Земја

Топ 3 најсмртоносни растенија на планетата Земја

Нериум олеандер (Леандер)

Олеандер е едно од најотровните растенија на планетата, а сепак постојат шанси сами да го одгледувате во градината или дома, бидејќи ова е едно од најпопуларните домашни растенија.

Ова растение, кое расте во форма на мала грмушка, може да биде многу убаво – но џвакањето лисја или цветови веќе може да биде фатално, затоа држете го ова растение подалеку од децата и домашните миленици. Всушност, секој дел од растението е отровен. Чистиот олеандер може да ги оштети вашите очи и црева, па дури и да го запре срцето.

Види

За лекување на карцином помага црн боз

Црниот боз е исклучително корисно растение. Растението црн боз има кичесто жолто-бела боја и цвета …