Почетна / Градина / Вести / Тој прави баланс на телото, пoмaгa пpи лeкување нa заболување нa пaнĸpeacот и подобрување на крвотокот

Тој прави баланс на телото, пoмaгa пpи лeкување нa заболување нa пaнĸpeacот и подобрување на крвотокот

Ахатот се среќава во повеќе вариетети, бои и нијанси

Основни карактеристики: Стабилизација на имунитетот, баланс, заземјување, прифаќање.

Ахатот делува врз нас фаворизирајќи го самоприфаќањето и саморазбирањето. Суптилно делува врз разумот и придонесува да се активираат сопствените механизми за перцепција на префинетите вибрации околу нас. Исто така прави да бидеме попрагматични и попрактични.

Кристалот го манифестира своето дејство бавно, но континуирано и сигурно. Прави баланс на телото, емоциите и спиритуалните аспекти.

Ахатот е одличен балансер на емоционалните и физички пореметувања. Неговата природа на прочистувач го прави мошне корисен кога треба да се изврши прочистување и ревитализирање на лимфниот и одбранбениот систем. Добар е како еликсир за очите и абдоминалните органи, пишуваат од Македонскиот Рубин.

Ахатот, кој исто така е Халкидон, е познат во многу форми. Тоа е скапоцен камен кој е во многу шарени бои, формиран во концентрични слоеви во широк спектар на бои и текстури. Секоја поединечна форма на агат се формира со пополнување на празнината на карпата. Како резултат на тоа, често има кружна форма со концентрични линии, како што се стеблата со дрвени прстени. Од античките времиња, Ахатот е високо ценет како талисман или амајлија, исто така се користи за угаснување на жедта и заштита од острици. Постојат легенди кои велат дека персиските волшебници го користеле ахатот за да ги одвратат бурите. Набавките од Ахат биле многу популарни во Византиската империја. Чашите Ахат се чести меѓу европските кралски семејства во текот на средниот век, а многу музеи во Европа имаат неверојатни експонати.

Каменот се среќава во вулканските карпи. Кога се чисти, постои неверојатна разновидност на бои и форми кои го разликуваат ахатот од другите видови Халцедони.

Каменот се еден од најважните артефакти кои се користат за логистика и истекување. Се користел и за употреба за заштита од гром и молња и противпожарна заштита.

Axaтот пoмaгa пpи лeчeниe нa заболување нa пaнĸpeacот и подобрување на крвотокот.

Каменот можете да го најдеме ТУКА

Види

Министрите Николовски и Царовска потпишаа Декларација за подобар статус на руралните жени

По повод денешниот Меѓународен ден на жената од руралната средина, денеска министерот за земјоделство,шумарство и …