Почетна / Градина / Вести / Тоа ја впива целата негативна енергија: Излечете се откако прегрнете дрво!

Тоа ја впива целата негативна енергија: Излечете се откако прегрнете дрво!

Одите ли често во природата? Ако немате време за приградските излети, тогаш барем одите ли во паркот? Ако е така, тогаш додека се шетате, можете да се лекувате на еден многу интересен начин – прегрнување на некое дрво.

Има и цела наука за тоа и се вика дендротерапија. Тоа е метод за лекување и превенција, користејќи исцелувачки својства од дрвјата.

Доволно е да отидете до некое дрво, и тоа да ја впие во себе целата негативна енергија, која се има акумулирано во вас. Докажано е дека сите дрвја имаат директно лековито дејство, ако човек ги прегрнува.

Дрвјата ја лекуваат психата, го стимулираат работата на срцето, ги засилуваат метаболичките процеси во организмот, ја отстрануваат главоболката, ги намалуваат последиците од стрес.

Неслучајно прошетка меѓу шума или парк има позитивно влијание врз нас. А кога ги прегрнувате дрвјата, нивната моќна лековита моќ е во состојба да ве излечи од многу нешта.

Треба да знаете дека дрвјата се делат на напојувачки, вшмукувачки и неутрални во однос кон човекот. Најмоќен е дабот, а највшмукувачки се тополите и повеќето четинари.

Види

Како да плови низ воздухот: Погледнете како лета и лови гуштери Летечката змија Chrysopelea paradisi (Видео)

Ова е Chrysopelea paradisi исто така позната како летечка змија! Изгледа речиси лажно, но таа …