Почетна / Градина / Животни / Тини Луси е најкраткото куче во светот

Тини Луси е најкраткото куче во светот

15,24 сантиметри големо, а само 1,136 килограми тешко.

Се вика Тини Луси и е запишано во Гинисовата книга на рекорди како најкраткото куче на светот.

Види

Во Шпанија нема африканска свинска чума, шпанското свинско месо е безбедно

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска имаше работен состанок со амбасадорот на …