22.01.2022
Почетна / Градина / Вести / Тие се најубавите и најкорисните птици на планетава! Колку видови бувови се застапени во Македонија?!

Тие се најубавите и најкорисните птици на планетава! Колку видови бувови се застапени во Македонија?!

Asio otus (долгоушест був)

Ушестиот був – Asio otus

Шумскиот був – Strix aluco

Мочуришниот був – Asio flammeus

Кукувијата (Амбарскиот був) – Tyto alba

Уралскиот був – Strix uralensis

Голем ушест був – Bubo bubo

Кукомјавка – Athene noctua

Шумската кукомјавка – Aegolius funareus

Ќук – Otus scops

Види

Облечен во црвена маица го разлути бикот: Еве како бикот успеа да го пробие кафезот

Облечен во црвена маица овој човек мислеше дека ќе биде во центарот на вниманието на …