22.05.2022
Почетна / Градина / Тие се едни од најкористените градинарските алатки: Какви ножици за кроење е потребно да имате?

Тие се едни од најкористените градинарските алатки: Какви ножици за кроење е потребно да имате?

Сите сопственици на приградски населби, кои штотуку почнуваат да ги средуваат своите дворови, сонуваат за прекрасни грмушки, тревници, овошни дрвја. Но, сето тоа мора да признаеме дека бара и соодветна градинарска опрема.

Ножиците за кроење се едни од градинарските алатки кои ќе ви се најдат можеби најмногу. Без оглед на тоа што правите во градината, најверојатно ќе наидете на растенија кои треба да ги скратите.

Ножиците за кроење на брендот GARDENA имаат добар квалитет, и извонредна моќ за сечење и може да исечат стебла или гранки до 2см. Не обидувајте се да сечете подебели, бидејќи можете да ги скршите. Ако имате рози, користете ножици за кроење за да ги отсечете мртвите цвеќиња откако прецветаат.  Ова го поттикнува повторното зголемување на здравите цветови.

Исто така, со нивна помош одлично се обликуваат и хортикултурно уредените садници во дворовите или парковите. Со нив може да ги сечете сите бодликави грмушки или да ја кроите својата лозница.

Ергономскиот дизајн на градинарските ножици GARDENA обезбедуваат максимална удобност во секојдневното користење.

За нарачки и избор на градинарските ножици од програмата на ГАРДЕНА кликнете ТУКА.

Види

Растението што достигнува раст од 60 метри во текот на една сезона

Кудзу е вид јапонски ползавец, главно употребуван при заштита на земјиштето од ерозија. Може да …