Почетна / Градина / Вести / ТЕМЈАНОТ ГИ УБИВА СИТЕ ВИРУСИ ВО ВОЗДУХОТ И ГИ ЛЕЧИ БЕЛИТЕ ДРОБОВИ

ТЕМЈАНОТ ГИ УБИВА СИТЕ ВИРУСИ ВО ВОЗДУХОТ И ГИ ЛЕЧИ БЕЛИТЕ ДРОБОВИ

Познато е дека темјанот содржи хемиско соединение кое е многу корисно.

Аромата на темјанот навистина ги ублажува душевните болки, го враќа чувството на смиреност и сигурност кај човекот. Тоа е факт. А исто така, факт е и дека темјанот ги убива микробите во воздухот, водата и што е најважно во телото.

Но лековитата моќ на темјанот е далеку по голема.

Источната медицина го цени темјанот поради фактот дека ги зацелува раните кои полека зараснуваат и ги смалуваат лузните. Помага кај болките во зглобовите и мускулите, го намалува одливот на крвта од носот и дава енергија и сила.

Темјанот исто така се користи за лечење на болестите на плуќата. А со својата арома дава сила и го подобрува помнењето.

Најдоброто што можете да го направите за себе е секој ден да палите темјан и со него да ја исчадите целата куќа. Освен што ќе го смири вашиот ум, темјанот ќе го дезинфицира просторот и убие сите вируси во него.

Извор: Среќа.мк

Види

Кученце ги пронаоѓа најбесните кучиња за да може да си поспие на нив (Фото)

Ова куче по име Една си има своја рутина, а таа е прилично иста секој …