Почетна / Градина / Животни / Тажна видео приказна: Бебето кенгур се обидува да ја оживее својата мајка!

Тажна видео приказна: Бебето кенгур се обидува да ја оживее својата мајка!

Не знаеме дали оваа фотографија е направена за време на пожарите во Австралија, но дека е од Австралија, како природно живеалиште на кенгурот, можеме да го претпоставиме тоа.

Во секој случај, се што е прикажано на оваа слика, ги крши срцата на сите што ја гледаат. На сликата е прикажан мал кенгур што ја гушка својата мртва мајка. Ние не можеме да ги свртиме главите од овие животни и оваа слика. Ова е навистина тажно.

Види

Живеел пред 140 милиони години – Едно од најголемите животни кои воопшто се движеле по земјата откриенo во Аргентина

Научниците открија фосили во Аргентина на можеби најстариот познат член на група диносауруси познати како …