01.12.2023
Почетна / Градина / Вести / Тајната на урдата, која не ја знаеш! Што се случува ако секој ден јадеш од неа?!

Тајната на урдата, која не ја знаеш! Што се случува ако секој ден јадеш од неа?!

Урдата е еден од најстарите прехранбени производи, кој се консумира со огромна желба од луѓето.

Во урдата се содржи апсолутно се што е потребно за човечкото тело – аминокиселини, протеини, млечни масти и витамини.

Производот се апсорбира побрзо дури и од јогуртот и може да се јаде во секое време, без никакви ограничувања во количината.

Урдата се смета за одличен диетален производ кој е вреден за здравјето.

Таа е совршен извор на протеини и освен тоа не содржи речиси никакви масти, што е голем бонус за сите оние кои сакаат да јадат, но внимаваат со килограмите.

Диетата со урда покажува благотворно влијание кај хепатитис, зајакнување на организмот и помагање функциите на црниот дроб.

Холинот и метионинот во неа штитат од развој на атеросклероза. Минералите во составот земаат активно учество во формирањето на коските.

Види

Започнува аплицирањето за финансиска поддршка за производителите на поледелски култури

Започнува аплицирањето – Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги известува производителите …