Почетна / Градина / Таа ги стави растенијата покрај прозорецот. Она што се случи со воздухот во нејзиниот стан …

Таа ги стави растенијата покрај прозорецот. Она што се случи со воздухот во нејзиниот стан …

Трите најчести токсини, кои се наоѓаат во етерот на вашиот дом се бензен, формалдехид и трихлоретилен. Но без страв, има начин за борба со овие хемикалии. Како? Со собните растенија.

На пример, според истражувањето направено од НАСА, се знае дека герберот може да отстрани големи количини како бензен, така и трихлоретилен.

Бамбусот може да го отстрани формалдехидот.

Повеќето од нас знаат дека растението алое вера е корисно против изгореници, но тоа исто така може да помогне во елиминирањето на формалдехид од воздухот.

Покрај тоа, овие растенија произведуваат големо количество кислород.

Може да чувате и крин во бањата, бидејќи тие се познати како отстранувачи на мувлата.

Види

Зошто и за кого е корисно зеленото кафе

Зеленото кафе всушност не е ништо повеќе од неизпечени кафе зрна. Зеленото кафе е производ, …