Почетна / Совети / Ставете од овие мали камчиња во аглите на собите: Еве што ќе се случи потоа

Ставете од овие мали камчиња во аглите на собите: Еве што ќе се случи потоа

Кристалите имаат силен ефект на лекување и многу натприродни сили. Така можете да користите кристали за да го заштитите вашиот дом, пишува ДЕКО.

Еден добар начин за чистење и заштита на домот е да се стават мали црни турмалин камчиња во аглите на собите. На овој начин се формира невидливо заштитно поле. Освен тоа црниот турмалин апсорбира електромагнетна енергија од апаратите во домот и нè штити од потенцијално штетните зрачења. Црниот турмалин исто така ги смирува нервите и затоа може да се стави неколку кристали турмалин до креветот за мирен сон.

Турмалинот има најчесто црна, зелена, сина и розева боја. Се издвојува со основните карактеристики: заштита, прочистување, елиминирање. Тој е еден е од минералите со најсложен хемиски состав поради што се одликува и со широк спектар на терапевтско влијание.

Зелениот вариетет ја поттикнува радоста на живеењето,  нe прави отворени и трепливи и способни да го најдеме најдоброто решение на секој проблем. На физичко ниво, влијае добро на срцето и помага во процесите на елиминација на токсините.

Розевиот ја подобрува циркулацијата на енергијата низ организмот, функционирањето на нервниот систем, крвотокот и прочистувањето на крвта, додека Црниот Турмалин ја намалува тензијата и заштитува од негативни мисли. Влијае врз намалување на болките, а успешно ги неутрализира штетните зрачења од мониторите и останатите предизвикувачи на електросмог.

За повеќе инфо или нарачка ТУКА

Види

Како да изработите неверојатни минијатурни градини (Видео + Фото)

Како да изработите неверојатни минијатурни градини