Почетна / Совети / Создаден е екстракт од брокула, карфиол и зелка, кој го забавува развојот на клетките на ракот кај рак на дојка

Создаден е екстракт од брокула, карфиол и зелка, кој го забавува развојот на клетките на ракот кај рак на дојка

Американските научници успеаја да создадат екстракт од зеленчук, кои е корисен во борбата против ракот на дојка.

Со своето влијание врз клетките тие можат да имаат силно спротивставување против подмолната болест од која страдаат и умираат многу жени во светот.

За лекување на ракот на дојка помага екстракт од зеленчук. Новиот лек содржи екстракт од зелка, брокула и карфиол.

Тимот од научници од Флорида САД, се на мислење дека новоформираната комбинација од зеленчук се очекува да биде многу ефикасна во борбата против болеста, и да го спаси животот на многу жени во светот.

Од овие три зеленчуци, зелката е во состојба да го спречи, не само ракот на дојка, но и на другите видови од смртоносната болест. Хранливите материи содржани во екстрактот од трите зеленчуци, се апсорбираат целосно од организмот и успеваат да влијаат врз клетките на ракот и го запираат процесот на нивниот раст, пренесува лечител.

Научниците го создале лекот и се надеваат тој да биде пуштен во продажба до пет години и да биде на располагање на сите жени во светот. Зелката содржи микроелементи – калиум, манган, фосфор, железо магнезиум, бакар, калиум јодит, органски киселини и фитонциди. Од витамините присутни се Ц, РР, Б1, Б2, Б3 и Б6.

Екстрактот од зеленчук, кој помага за лекување на ракот на дојка е одобрен од страна на меѓународната заедница за борба против подмолната болест.

Види

Како да изработите неверојатни минијатурни градини (Видео + Фото)

Како да изработите неверојатни минијатурни градини