Почетна / Градина / Хортикултура / Совети од ФОЈА за растенија во сенка

Совети од ФОЈА за растенија во сенка

Во дадениот прилог ќе имате да слушнете повеќе за широкиот асортиман на растенија кои се погодни и успешно виреат во сенчести позции.

Независно дали во дворот имаме сенка која што е резултат на високи објекти или имаме сенка која што е резултат од високи дрвја, треба да направиме вистински избор на растенија кои што успеваат на одредена позиција, советуваат од Градинарскиот центар ФОЈА за емисијата „Гарден Клуб“.

Погледнете го видеото:

Види

Фантастични идеи како да изгледа вашиот мал двор

Фантастични идеи како да изгледа вашиот мал двор