Почетна / Совети / Совети од Фоја: Како еден двор да изгледа поголем

Совети од Фоја: Како еден двор да изгледа поголем

Од градинарскиот центар ФОЈА за како еден еден двор да изгледа поголем го дадода следниот краток совет:

„Едноставно, декоративните садници треба да се насадат скалесто (по висина). По можност пониските да бидат со посветла боја, и интензитетот кон потемна да се зголемува по височина.

Дополнително шареноликоста, комбинацијата на различни но компатабилни бои и структури ќе го зголемат ефектот.

Уживајте во садењето“, порачуваат од ФОЈА.

Види

Како да изработите неверојатни минијатурни градини (Видео + Фото)

Како да изработите неверојатни минијатурни градини