06.02.2023
Почетна / Градина / Вести / Совет за главоболка и мигрена: ставете кора од банана на челото!

Совет за главоболка и мигрена: ставете кора од банана на челото!

6. Есенцијално масло од лаванда

Ставете неколку капки лаванда масло на врвот на прстите и започнете да ги масирате слепоочниците во текот на 15-20 минути. Смирувачките својства на лавандата имаат поволен ефект врз состојбата на главата и ублажување на болката.

Види

Како да спречиш парадонтит?

На проблемите во усната празнина треба да се обрнува посебно внимание, бидејќи воспаленијата или кај …