Почетна / Градина / Вести / Совет за главоболка и мигрена од Кина: ставете кора од банана на челото!

Совет за главоболка и мигрена од Кина: ставете кора од банана на челото!

6. Есенцијално масло од лаванда

Ставете неколку капки лаванда масло на врвот на прстите и започнете да ги масирате слепоочниците во текот на 15-20 минути. Смирувачките својства на лавандата имаат поволен ефект врз состојбата на главата и ублажување на болката.

Види

Корисни својства на ацеролата

Ацеролата е малo дрво со мали црвени плодови, слични на црешите. Расте во Јужна Америка, …