Почетна / Градина / Вести / Совет за главоболка и мигрена од Кина: ставете кора од банана на челото!

Совет за главоболка и мигрена од Кина: ставете кора од банана на челото!

1. Кора од банана

Не фрлајте ја кората од банана. Тие се вистински склад за супстанции корисни за човечкото тело. Излегува дека кората на бананата ставена во предниот дел на главата (на челото) за 20-30 минути, е во состојба да ја олесни главоболката.

Види

Живеел пред 140 милиони години – Едно од најголемите животни кои воопшто се движеле по земјата откриенo во Аргентина

Научниците открија фосили во Аргентина на можеби најстариот познат член на група диносауруси познати како …