18.08.2022
Почетна / Градина / Вести / Совет од Кина: Што „природно“ ни препорачува професор Женг Џи за силните главоболки

Совет од Кина: Што „природно“ ни препорачува професор Женг Џи за силните главоболки

5. Бадеми

Тие се одлична природна замена за аналгетски лекови. Неколку бадеми можат да ја намалат главоболката за само 10-15 минути.

6. Есенцијално масло од лаванда

Ставете неколку капки лаванда масло на врвот на прстите и започнете да ги масирате слепоочниците во текот на 15-20 минути. Смирувачките својства на лавандата имаат поволен ефект врз состојбата на главата и ублажување на болката.

Види

За лекување на карцином помага црн боз

Црниот боз е исклучително корисно растение. Растението црн боз има кичесто жолто-бела боја и цвета …