18.08.2022
Почетна / Градина / Вести / Совет од Кина: Што „природно“ ни препорачува професор Женг Џи за силните главоболки

Совет од Кина: Што „природно“ ни препорачува професор Женг Џи за силните главоболки

3. Топла вода

Топлата вода, според кинеската народна медицина, може да се применува со помош на шише топла вода врз тилот, а пред тоа е добро да испиете чаша топла вода со малку мед.

Топлината помага да се подобри циркулацијата на крвта, да се релаксираат напнатите мускули на вратот и да ја победите мигрената.

Може да помогне и жежок туш или релаксирачка бања.

Види

За лекување на карцином помага црн боз

Црниот боз е исклучително корисно растение. Растението црн боз има кичесто жолто-бела боја и цвета …