18.08.2022
Почетна / Градина / Вести / Совет од Кина: Што „природно“ ни препорачува професор Женг Џи за силните главоболки

Совет од Кина: Што „природно“ ни препорачува професор Женг Џи за силните главоболки

2. Ѓумбирот

Коренот од ѓумбир има одлични антиинфламаторни својства. Тој помага на крвните садови на главата и вратот, и ги стимулира природните седативни механизми.

Една чаша чај од ѓумбир на ден претставува одлична превенција против мигренозни напади и при главоболка.

Види

За лекување на карцином помага црн боз

Црниот боз е исклучително корисно растение. Растението црн боз има кичесто жолто-бела боја и цвета …