22.09.2023
Почетна / Градина / Вести / Совет од Кина: Што „природно“ ни препорачува професор Женг Џи за силните главоболки

Совет од Кина: Што „природно“ ни препорачува професор Женг Џи за силните главоболки

За главоболки, првото нешто што ви доаѓа на ум е да земете пилула. Но, лековите од аптеката не се секогаш ни под рака, а и не помагаат секогаш. Во такви ситуации на помош доаѓа алтернативната медицина.

Кинескиот лекар, биохемичар и нутриционист професор Женг Џи живеел 110 години, благодарение на искуството, знаењето и интересот кој го имал од алтернативната медицина од Истокот.

Причините за главоболката можат да бидат многу различни: стрес, недостаток на сон, неуспеси во исхраната, долготрајна работа на компјутер и влијанието на животната средина. Која и да е причината, состојбата е неподнослива и често треба да се ослободиме од болката.

Наместо да се потпираме на неверојатно скапи и не секогаш ефикасни лекови, обидете се со барем едно од овие едноставни природни средства кои доктор Женг Џи ги нуди:

Види

Како паднати листови – амазонските риби ги користат своите вештини за да се одбранат од непријателот

Познати како „амазонски листни риби“ овие риби одлично ги користат своите вештини за да се …