Почетна / Градина / Вести / Со него ќе расчистите некои емоционални трауми од минатото

Со него ќе расчистите некои емоционални трауми од минатото

Обоеност: Бела, сива, кремаста

Основни карактеристики: Емоционално исцелување, Древна моќ, Женски аспект

Kако моќен камен е познат и ценет уште пред 2 000 години

За Индијците претставува свет камен која ја симболизира љубовта и традиционално им се подарува на идните невести.

Кај некои народи се поистоветува со мудрост, други го сметаат за заштитник на патниците, трети пак веруваат дека носи надеж.

Месечевиот камен во себе ги содржи древните енергии од женскиот архетип. Поточно, тој е симбол на цикличните промени во животот и еволуцијата. Резонира со енергиите на животот и смртта и ги претставува како основни процеси за раст и развој.

Го пренесува потсвесното во свесноста и помага да се расчистат некои емоционални трауми од минатото.

Терапевтски својства: Совршен е за добросостојбата на органите од репродуктивниот систем, вклучувајќи го месечниот циклус, бременоста, породувањето, лактацијата и менопаузата. Го балансира целокупниот хормонален систем. Добар е за подмладување на кожата и косата.

Можете да го најдете кај ДЕКО

Види

Ноември во градината

Месец ноември претставува период во годината кога треба да ја подготвите градината за зимскиот период …