09.08.2022
Почетна / Градина / Со мед и цимет против многу болести

Со мед и цимет против многу болести

Синхронизацијата помеѓу медот и циметот делува на три фронта. Комбинацијата на состојките на двете хранива го подобрува видот, го зајакнува срцевиот мускул и телото станува поподвижно и пргаво.

Утринскиот појадок од мед посеан со цимет го лекува срцето и може да се користи и како превентива, за мозочен и срцев удар.

Оваа чудотворна храна ги прочистува крвните садови и го чисти лошиот холестерол. Комбинацијата зајакнува и влијае плодно на срцевиот мускул.

Докажано е дека оваа комбинација влијае и врз артритисот. Медот во комбинација со цимет го зголемува имунитетот на организмот.

Тој штити од вируси и бактерии, ги зајакнува заштитните реакции и го зголемува капацитетот на белите крвни зрнца, за да се бори успешно со зарази и инфекции. Затоа не игнорирајте ги придобивките од овие хранива, туку консумирајте ги!

Види

Свиленото дрво, познато како „Албиција“

Албицијата (Albizia julibrissin), позната уште како “свилено дрво” е вид од родот Албиција. Ова широколисно …