Почетна / Градина / Вести / Снимен уште еден нов рис заловен на плен (дивокоза) во „Маврово“ (Фотографии)

Снимен уште еден нов рис заловен на плен (дивокоза) во „Маврово“ (Фотографии)

Имаме нов рис! Младиот мажјак беше заловен на плен (дивокоза) во НП „Маврово“. По систематскиот преглед – земање крв, мерење и проверка – на рисот му беше ставен околувратник и тој беше ослободен. Ова е седмиот по ред рис заловен од страна на Македонското еколошко друштво, по неодамнешниот рис Бистри. Останува да видиме во кои мавровски шуми се вдомил младиот сосед на Бистри, ооопштуваат од Македонското еколошко друштво.

Види

Кој зеленчук се сее прв – тие толерираат пониски температури

На почетокот на пролетта, веднаш штом може да се култивира почвата, првиот вид зеленчук се …