Почетна / Градина / Животни / Снег ја покри Јужна Африка, жирафите и слоновите во јужните падини

Снег ја покри Јужна Африка, жирафите и слоновите во јужните падини

Загрижувачки снежни врнежи ги претворија планините во Јужна Африка во прекрасни слики и блокираа многу патишта во текот на викендот.

Во провинцијата Источен Кејп падна во просек над 100 милиметри снег на метар квадратен. Големите автопати и планински премини биле затворени.

Снежните врнежи ги изненадија локалните животни – лавови, жирафи, слонови и антилопи, кои мораа да се пробијат низ падините.

Во принцип, Јужна Африка е на крајот на зимата. Но, ова обично значи дождовната сезона. Снежните врнежи се многу ретки. И за повеќето локални жители, износот на паднатиот снег е без преседан.

Временските прогнози очекуваат Јужна Африка да остане ладна, но врнежите да престанат.

Види

Кои се најагресивните кучиња?

Исто толку напаѓале други кучиња, а секој 12-tи гризе сопственици. Јазовичарите, наречени виршли поради продолженото …