Почетна / Градина / Вести / Смрт за комарци: Пресечи го ова овошје на пола и спаси се од комарците

Смрт за комарци: Пресечи го ова овошје на пола и спаси се од комарците

Ова овошје содржи антисептик кој е лековит и се користи при настинка, проблеми со забите, внатрешно крварење, изгореници, дебелина, респираторни заболувања, висок крвен пртисок, третирање на кожата на лицето и косата.

Станува збор за лимон кој е познат по своите лековити моќи. Ова овошје е многу ефикасно и во борбата против комарците.

Пресечете лимон на половина и ставете го покрај кревет. За подобар ефект можете да заглавите делови од каранфилче во ова овошје. Повеќе не треба да фрлате пари на различни препарати, кои често испуштаат непријатни мириси. Мирисот на лимон го избегнуваат и мравките, мувите и други инсекти.

Покрај лимонот, комарците успешно можете да ги истерате со мирис на лаванда и босилек, пишува курир.мк.

Види

Посејте ароматични и зачински растенија за зимата која доаѓа

Бидете вредни и прктични и во текот на зимата. Посејте ароматични билни во стакленикот во …