Почетна / Градина / Слонски Хок Молец (Deilephila elpenor)

Слонски Хок Молец (Deilephila elpenor)

Во Бразил постои вид на молец (Deilephila elpenor), чија ларва има способност ако се наоѓа во опасност да го надуе својот горен дел од телото, така што неговата глава потсетува на глава на змија.

Погледнете самите:

Види

Црвена роза – симбол на страсната љубов

Црвената роза е симбол на страсната љубов. Класичниот букет со црвени рози, пејзажен во кружна …