Почетна / Градина / Вести / Слонови избегаа од циркус во Русија за да си поиграат на снегот (ФОТО / ВИДЕО)

Слонови избегаа од циркус во Русија за да си поиграат на снегот (ФОТО / ВИДЕО)

Жителите на рускиот град Екатеринбург беа сведоци на невообичаена глетка откако двајца слонови избегаа од еден циркус што гостуваа за да си играат во снегот, пишува британскиот весник „The Independent“.

Слоновите, 45-годишната Карла и 50-годишната Рони, се дел од италијанскиот циркус што поминува низ градот на патот кон Санкт Петербург.

Видеата и фотографиите објавени на социјалните медиуми од страна на воодушевени граѓани покажаа како огромните цицачи лутаат низ градот и се тркалаат во снегот додека циркузните службеници се обидуваат да ги фатат.

„Слоновите имаат свој карактер и емоции, тие се многу паметни“, рече уметничкиот директор и презентер на циркусот Сергеј Бондарчук за руските државни медиуми. „Тие излегоа и беа многу задоволни кога го видоа снегот, дрвјата и пешаците“, додаде тој.

„Ние многу ги сакаме нашите животни, тие се наше семејство. Тие исто така го сакаат циркусот, се досадуваат без работа “, додаде тој. „Нашите животни ќе живеат и умират со нас и тие нема да преживеат во природата“.

„Слоновите сакаа да добијат нови искуства пред долго патување и тие ги добија“, додаде циркусот.

Види

ОСИ и СТРШЛЕНИ – Како против нив?!

Проблемот со осите и стршлените длабоко го чувствуваат оние кои имаат овоштарници. Всушност, ова се …