Почетна / Совети / Сладок сон со растенија според фенг шуи

Сладок сон со растенија според фенг шуи

Фенг шуи е античка кинеска вежба, која помага целиот наш живот. Тогаш се верува дека ставени во одреден ред, предметите во домот, различните делови на декорација, можат да ни донесат благосостојба, здравје, среќа, и многу позитивни емоции. Или со други зборови – тоа е хармонијата во домот, која можеме сами да ја направиме меѓу правилен распоред.

Според кинеското учење, како што си ја организирате спалната, таков ќе ви биде и сонот.

А растенијата исклучително помагаат за тоа. Растенијата се извор на кислород. Можеби не знаете, но орхидеите, бромелијата, алоето и сансевиерата произведуваат повеќе кислород во текот на ноќта. Ќе биде поволно за вас и вашиот партнер да имате најмалку еден од погоре наведените цвеќиња во вашата спална.

Затворените растенија, особено зелените, го апсорбираат загадениот воздух во вашиот дом и произведуваат чист. Најефикасен во овој поглед се рацете, орхидеите, филодендронот, хлорофитумот, сансевиерата, аглаонемата и др. Затворените растенија го претвораат загадениот воздух произведен од вас, вашето семејство и домашни миленици.

Исто така нивната влага испарува од површината на самите растенија и елиминираат одредени микро организми. Затворените растенија ја сведуваат на минимум можноста за појава на одредени алергии. Најефикасните растенија за чистење на воздухот се хризантемите и бамбус палмата.

Па не чекајте, туку опремете се со прекрасен цвет во кој ќе ужива окото, ќе внесувате романтика и атмосфера, а исто така и ќе ви носи здравје и релаксација во текот на ноќта.

Види

Подигнување на дрворед на ореви

Подигањето на дрворед на ореви, првенствено покрај патишта, има големо стопанско значење. Оревот е погодна овошка …