02.12.2022
Почетна / Градина / Животни / Симпатично слонче фатено како јаде шеќерна трска, a се обидува да се скрие зад тесен столб

Симпатично слонче фатено како јаде шеќерна трска, a се обидува да се скрие зад тесен столб

Околу 2.000 слонови живеат во дивината во Тајланд, а еден од нив се најде на насловните страници оваа недела. Бебе слонче е фатено со камера во Чианг Маи, северен Тајланд. Слончето јадело од шеќерната трска во полето на еден земјоделец кога му пришле локалните жители. За да не го фатат, преслаткото животно се скрило зад тесен столб, правејќи ги локалните земјоделци и илјадници луѓе на интернет да се расплакаат од смеа.

Види

Кој е најмалиот цицач во светот (фото)

Малиот цицач кој го гледате на фотографиите, е лилјак т.н. “земна пчела” земено од англиски …