Почетна / Градина / Вести / Шумата е волшебно место

Шумата е волшебно место

 
Шумата е волшебно место, со безброј гледни точки. Поради оваа особеност, ние треба да одиме во шумата често, секојдневно и почесто, затоа што е исклучителна диета за душата на возрасните и децата.

Обидете се да влезете во шумата и да ги искусите сензациите што го активираат ова искуство. Прво, веднаш сфаќаме дека не е човек кој заповеда како во градовите, туку природата, прекрасните дрвја што гледаат во нас, слободните животни да живеат како што сметаат дека е соодветно. Овде тишината и мирот владеат. Честопати шумата е страшна токму затоа што некој не се чувствува како господар на животната средина, не знае што да очекува, не ги знае начините, не е свесен за законите на природата.

Се изгубивме во безбедноста на цементот, глувите звуци, животните заробени во нашата слобода.

Животот во град или во село не е лош, но има тенденција да нè отуѓува од остатокот на природниот свет. Нашите живеалишта сега се градби направени како вештачки природни места кои немаат никаква врска со самата природа.

Извор: https://www.eticamente.net/53051/il-bosco-e-un-luogo-magico-ecco-perche-frequentarlo-piu-spesso.html

Види

Ги залепи саксиите една за друга а кога ќе видите зошто и вие ќе го направите истото (Видео)

Работата во градината на многумина им причинува задоволство. Таа може значително да ви го разубави …