Почетна / Градина / Што значи ако добиете цвеќе во црвена, жолта или друга боја?!

Што значи ако добиете цвеќе во црвена, жолта или друга боја?!

Преку изборот на бои можеме да подариме не само убавина и расположение, но и да предадеме желби или порака: Боите на цвеќињата имаат различни симболики. Еве некои од нив:

Црвена: Симболизира власт сила, победа, сила, но и страсна љубов.

Портокалова: Бојата на великодушноста во духовен и физички план, лекува, дава утеха, дава храброст.

Жолта: Боја на совршенството, духовната извисеност, поврзува со сонцето и богатството, емитува позитивни емоции, аристократска, спонтана, мултилатерална.

Зелена: Боја која носи чувство на мир и релаксација.

Сина: Боја на верноста, искреноста, добрина и довербата. Создава чувство на просторната длабочина, мир.

Виолетова: суптилна, но и малку тажна боја.

Розова: Боја на соништата, оптимизмот и бодростта. Симболизира љубов и топлина.

Види

Љубовната магија на собните растенија

Веќе е докажано дека собните растенија и цвеќиња може да имаат позитивно влијание врз семејството. …