Почетна / Градина / Вести / Што значи ако добиете цвеќе во црвена, портокалова, жолта или друга боја?!

Што значи ако добиете цвеќе во црвена, портокалова, жолта или друга боја?!

Преку изборот на бои можеме да подариме не само убавина и расположение, но и да предадеме желби или порака: Боите на цвеќињата имаат различни симболики. Еве некои од нив:

Црвена: Симболизира власт сила, победа, сила, но и страсна љубов.

Портокалова: Бојата на великодушноста во духовен и физички план, лекува, дава утеха, дава храброст.

Жолта: Боја на совршенството, духовната извисеност, поврзува со сонцето и богатството, емитува позитивни емоции, аристократска, спонтана, мултилатерална.

Зелена: Боја која носи чувство на мир и релаксација.

Сина: Боја на верноста, искреноста, добрина и довербата. Создава чувство на просторната длабочина, мир.

Виолетова: суптилна, но и малку тажна боја.

Розова: Боја на соништата, оптимизмот и бодростта. Симболизира љубов и топлина.

Види

Од кога се применува земјоделието и кој е најстариот познат зеленчук

Земјоделство за прв пат се применува уште пред 10.000 години, што значи првите зеленчукови градини …