Почетна / Градина / Вести / Што после 4 часа ќе се случи, ако изедете грст ореви

Што после 4 часа ќе се случи, ако изедете грст ореви

Има едно ново истражување кое покажува дека ако јадете грст ореви секој ден, тоа ќе ве заштити од срцеви болести. За 4 часа по земањето на ореви или ореовото масло ќе го подобрите протокот на крв во телото.

Ова ќе ве заштити од кардиоваскуларни болести. Професорот д-р Пени Крис Етерон од Пенсилванија, вели дека ако консумираме грст ореви или ореово масло, за 4 дена можеме да го намалиме ризикот од срцеви болести.

Со јадење на три лажици (педесет и еден грам) ореово масло би можеле да ја подобрите состојбата на крвните садови само за 4 часа.

Ореовото масло е особено добар за интегритетот на ендотелијалните клетки. Овие клетки играат важна улога во еластичноста на крвните садови.

Види

Живеел пред 140 милиони години – Едно од најголемите животни кои воопшто се движеле по земјата откриенo во Аргентина

Научниците открија фосили во Аргентина на можеби најстариот познат член на група диносауруси познати како …