06.07.2022
Почетна / Градина / Вести / Што да внесете во почвата за побрз раст и квалитет?!

Што да внесете во почвата за побрз раст и квалитет?!

При продолжување на вегетацијата на овошни дрвја и неколку видови на бобинки, азотот е од суштинско значење за брзиот раст и формирање на овошје со подобар квалитет.

Нитрат на амониум се препорачува за пролетно хранење.

Амониум сулфат треба да се користи на алкални почви.

За кисели почви, соодветни азотни ѓубрива се натриум нитрат и калциум амониум нитрат.

Види

Како успешно да пресадите растенија

Растението треба да се пресади тогаш кога ќе се утврди дека саксијата станала претесна за …