Почетна / Градина / Што да внесете во почвата за брз раст и овошје со подобар квалитет?!

Што да внесете во почвата за брз раст и овошје со подобар квалитет?!

При продолжување на вегетацијата на овошни дрвја и неколку видови на бобинки, азотот е од суштинско значење за брзиот раст и формирање на овошје со подобар квалитет.

Нитрат на амониум се препорачува за пролетно хранење.

Амониум сулфат треба да се користи на алкални почви.

За кисели почви, соодветни азотни ѓубрива се натриум нитрат и калциум амониум нитрат.

Види

Кога настинките и вирусите се честите “гости: Како успешно да се изборите против кашлицата?

Зимата е во полн замав и настинките и вирусите ни се чести “гости”. Кашлицата е …