Почетна / Градина / Вести / Шипката дарува со мир, љубов и среќа

Шипката дарува со мир, љубов и среќа

Шипката поседува магични својства и според верувањата дава љубов, мир и среќа. Таа ги стимулира романтичните чувства и одржува нежност, страст и душевна хармонија кај луѓето.

Овошјето и боите на оваа билка ги уништуваат бариерите. Само за миг може да стане нешто што изгледа невозможно, во можно.

Се верува дека плодовите на шипката се едни од најважните состојки на сите љубовни напивки. Специјалистите во областа издаваат дека сувите шипкови гранчиња, собрани во текот на месец ноември по полна месечина, штитат од зли сили и се моќно оружје против енергетските вампири.

Ако имате близок или пријател, по средбата со кого се чувствувате исцрпени, заобиколете се со шарени композиции во кои има суви шипкови гранчиња, плодови од глог и борови гранчиња.

Види

Што ќе се случи кога ќе скршите јајце под вода?

Што ќе се случи ако скршите живо јајце под вода? Институтот за океанска наука од …