Почетна / Градина / Вести / Шест растенија кои се борат со токсините

Шест растенија кои се борат со токсините

Лук

Иако не е билка, а храна, миризливиот зеленчук содржи многу сулфурни состојки, од кои најсилно дејство за здравјето има фитонцидот алицин. Поради овие својства зеленчукот помага за растворање на отровите во вода, што значително го олеснува исфрлањето од организмот. Алицинот делува анти-микробно и анти-вирусно, го поддржува имунитетот, но за таа цел треба да ја конзумирате храната сурова.

Види

Храна која доведува до предвремено стареење

Шпанскиот нутриционист Хелен де ла Фуенте Хидалго откри како да се избегне предвремено стареење. „Кога …