Почетна / Градина / Вести / Шест растенија кои се борат со токсините

Шест растенија кои се борат со токсините

Зелен чај

Всушност корисни својства имаат сите видови чај – бел, црн и зелен, како и неговите смеси. Пијалокот од чајни ливчиња со различен степен на ферментација е силен антиоксидант и има тонизирачки ефект. Најмалку кофеин има во белиот чај, кој што е мек на вкус. Анти материите во пијалокот придонесуваат за исфрлањето на токсините од организмот, а според истражувањето штитат од бројни болести.

Види

Храна која доведува до предвремено стареење

Шпанскиот нутриционист Хелен де ла Фуенте Хидалго откри како да се избегне предвремено стареење. „Кога …