22.05.2022
Почетна / Градина / Вести / Шест растенија кои се борат со токсините

Шест растенија кои се борат со токсините

Млечен магарешки трн

Активната состојка на овие билки е силимаринот. Тој го заштитува црниот дроб од оштетувања и помага во неговата способност да се регенерира. Екстрактот од бел трн често се пие од луѓе кои имаат утврдено оштетување на ткивото на црниот дроб. Билката може да се конзумира со чај, но бидејќи силимаринот е малку растворлив во вода, добро е да се пие концентриран екстракт, освен ако не е со превентивна цел.

Куркума

Види

Сакаше да ја истепа неговата сопруга: Еве што направи кучето за да ја спаси

Сакаше да ја истепа својата сопруга: Погледнете на следната страна што направи нејзиното куче за …