Почетна / Градина / Шест лиснати зеленчуци, што можат да ви го спасат животот

Шест лиснати зеленчуци, што можат да ви го спасат животот

Крес, кресон (Lepidium sativum)

Една чаша крес ќе вe снабди со препорачаната дневна вредност витамин K кој регулира згрутчување на крвта и го намалува постерот на ѕидовите на артериите. Покрај тоа, се бори против воспаленијата и артритис. Ако конзумирате крес секој ден во текот на два месеци, ќе го намалите ризикот од рак и ќе намалите нивото на триглицеридите (нездрави масти во крвта) со 10 проценти. 

Види

Што значат боите на трендафилот: црвената боја значи почит, a жолтата …

Трендафилите го завземале првото место на листата на најатрактивни и најомилени цвеќиња на луѓето, уште …